Taş duvar yapımı, hem işlevsel hem de estetik bir görünüm elde etmek için dikkatli bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Taş duvar yapımı hakkında bazı önemli noktalar:
1. Taş Seçimi ve Temizliği: o Taşlar temiz olmalıdır. Üzerlerinde kil, toprak, yosun ve kir bulunan taşlar fırça ile temizlenmeli ve yıkandıktan sonra kullanılmalıdır. o Duvar içinde çakıl taşı büyüklüğünde küçük taş ve kama yerine yeteri kadar irilikte taş kullanılmalıdır.
2. Taşların Yerleştirilmesi: o Taşların oluşum tabakaları ve yatak yüzleri yatay bir şekilde konulmalıdır. Bu, düşey yüklerin yatay derzlere dik olarak gelmesini sağlar. o Her iki sırada bir, duvar boyuna dik olacak şekilde ve mümkünse duvarın kalınlığı kadar kenet taşları konulmalıdır. o Köşelerde, başlangıç ve bitim kısımlarında, kapı ve pencere etraflarında düzgün ve iri taşlar seçilerek kullanılmalıdır.
3. Düzen ve İnşaat Teknikleri: o Düşeyde ve yatayda ip çekilerek şakül ve mastarında olması sağlanmalıdır. o Taş duvarla tuğla arasında bağlantı olan yerlerde, tuğla en az 15 cm kadar taş duvara girinti yapacak şekilde yerleştirilmelidir. o Taş duvar temelinde sömel taşlarının tertibi önemlidir. Temellere gelecek yükler fazla olacağından sömel ampatman taşları iri taşlardan seçilmeli ve derin bağlantı yapmalıdır.
4. Kalınlık ve Hatıl Yapımı: o Taş duvarlar, taşıdıkları yükün miktarına ve yapılış amaçlarına göre farklı kalınlıklarda imal edilir. o Her 1.50 m yüksekliğinde, 20-25 cm kalınlığında yatay hatıl yapılması gereklidir.
5. İyi ve Kötü Taş Duvar Karşılaştırması: o İmalat yapılacak alanda eski duvarlara uyumlu bir görünüş elde edilmeli ve bölgesel olarak uygun olması sağlanmalıdır.